Africaanse sferen!

Ons kinderdagverblijf raakt steeds meer in Afrikaanse sferen. Zeker na het optreden deze week van zanger, danser en djembéspeler Steven Bikira en zijn straatmuziekgroep. Maandag aan het eind van de middag danste en zong de groep op swingend Afrikaans ritme de sterren van de hemel in de hal van de Speelweide. Een indrukwekkende voorstelling! Veel kinderen vonden het best spannend. Maar toen het ijs eenmaal gebroken was dansten en klapten vooral de kleintjes volop met Steven, Joanitah en Youssouf mee. De groep is speciaal uit Oeganda overgekomen naar Nederland om met optredens geld in te zamelen voor de bouw van een ecologische school voor de allerarmste kinderen in het Oegandese Kymja. Zo kwamen ze ook graag naar Kiekeboe om wat meer bekendheid te geven aan de Afrikamarkt straks in juni.

Het eerste geld is na de voorstelling al ingezameld. Het is bestemd voor de bouw van een ecologische school voor de kinderen in het Oegandese Kymja.

Het project wordt  gesteund door Jeroen Weierink, bevriend met Christel van der Weerd, pedagogisch medewerkster van ons kinderdagverblijf. Jeroen Weierink zamelde zes jaar geleden geld in voor een kindertehuis is Kampala. Nu richt hij zich op steun voor de bouw van de ecologische school, waar energie wordt opgewekt met zonnepanelen en zelfs de inhoud van de toiletten gebruikt wordt voor bemesting van het land. Jeroen begeleidt de straatmuziekgroep van Steven Bikira, die met optredens overal in het land geld inzamelt voor de school. Dochter Meike Weierink raakte verliefd op Steven en gaat deze zomer naar Oeganda om er te wonen.

Bij een eerste contact dit voorjaar bracht Meike al overbodige kledingstukken van Kiekeboe naar Oeganda. De drie klassen van de straks zevenklassige school hebben het eerste deel van het gebouw dit voorjaar in gebruik genomen.

Kiekeboe hoopt op een zonnige week begin juni en een goede verkoop, zodat kinderen hun leeftijdsgenootjes in Oeganda blij kunnen maken!