Africamarkt

Alle kinderen van ons kinderdagverblijf zijn al weken druk bezig met het maken allerlei moois voor de grote Afrikamarkt in de week van 8 tot en met 12 juni. Via een collega kwamen we in contact met de Oegandees Steven Kibira, initiatiefnemer van een school voor de allerarmste kinderen in zijn land.

Bij een eerste contact dit voorjaar zijn al overbodige kledingstukken van Kiekeboe naar Oeganda gebracht. De school was er erg blij mee. Steven zou de kinderen ook graag van beter lesmateriaal voorzien, zoals schrijfgerei en schriften. Kiekeboekinderen hebben daartoe allerlei fraais gemaakt voor de verkoop op hun Afrikamarkt.

Van amuletten tot boekenleggers, van schilderijen tot djembe´es en kleurige schaaltjes met Afrikaprint en nog veel meer leuks. Op al onze locaties wordt in de Afrikaweek een mooi samen vervaardigd schilderij geveild.

De mini-markt is iedere dag te bezoeken tussen 16 en 18 uur. Ouders kunnen dan voor een vrije gift de spulletjes van hun eigen kind kopen. Ook staat op elke locatie een mand om zelf samengestelde pakketjes met schoolspullen  achter te laten voor de school.

Steven Kibira komt bovendien binnenkort zelf naar het dagverblijf om workshops te geven voor de kinderen.

We hopen op een zonnige week en een goede verkoop, zodat kinderen hun leeftijdsgenootjes in Oeganda blij kunnen maken!

Op de foto toont een schooljongen uit Oeganda hoe blij hij is met de kleding en natuurlijk met de spullen die nog gaan komen!