Bakken en smullen

Hoe lekker is een eigen belegde pizza? Hoe lekker is zelf gebakken brood?

Hoe lekker is een zelfgemaakte taart van de rabarber uit je eigen bso-tuin? En hoe lekker zijn zelf gebakken pannenkoeken?

Voor onze BSO-kinderen van het Speelhuis aan de Berkstraat draaide alles in de meivakantie om het thema ´brood en ´de bakker´. Leidraad was een speciaal broodboekje voor ieder kind met daarin allerlei leuke doe-activiteiten. Zo hebben de kinderen een eigen placemat gemaakt van een ´boterhambouwplaat. Kleur de boterham in, knip hem uit en beleg hem met je lievelingsbeleg. Het knutselwerk resulteerde in een grappige placemat.

We hebben op maandag allemaal een eigen pizza gemaakt en belegd. Sommige kinderen maakten bakkertjes op de kralenplank. Vooral onze kralenplankspecialist Siem vond dit erg leuk om te doen. Er was een taartpuntendobbelspel en een doe-boekje over molens. Dinsdag hebben we ons eigen brood gebakken en op vrijdag pannenkoeken.

En op donderdag hebben we de rabarber uit onze eigen tuin geoogst en verwerkt in een heerlijke appel-rabarbercrumbletaart. Daar hoorde natuurlijk een lekker bolletje ijs bij.

Viel de taart – (die echt erg lekker en gezond was, of niet Nikki!) niet bij alle kinderen in de smaak, het ijs maakte veel goed.

De meivakantie werd voor iedereen een gezellige week waarin we veel gesmikkeld en gesmuld hebben! Maandag 5 mei gaan we verder met het zaaien van zonnebloemen. De potjes zijn al geschilderd!