Op bezoek bij de opa´s en oma´s

Oude mensen en jonge kinderen trekken elkaar aan. Op gezette tijden maken de jongste en oudste peuters aan de Vondellaan daarom een gezellig uitje naar Verzorgingshuis De Zonnestraal een eindje verderop in de straat. Lekker dichtbij en o zo gezellig.

Afgelopen dinsdag waren de jongste peuters aan de beurt. Met het prentenboek ´We hebben er een geitje bij´ en een serie handpoppen in de tas ging de groep ´s ochtends met de wandelwagens op pad.

In een kring in de recreatiezaal zaten de bejaarden al op te wachten.

De peuters gingen er gezellig bij zitten en iedereen luisterde met aandacht naar het verhaal van het geitje.  Het boek, geschreven door Marjet Huiberts, is verkozen tot het beste prentenboek van het jaar 2016.

Met de handpoppen maakten de peuters een ommetje door de zaal. Rein had een kip in zijn handen. ´Tok tok tok´, riep hij en pikte met zijn kip een lachende oma in de handen.

Daarna was het tijd om liedjes te zingen. ´We maken een kringetje´, ´Op een grote paddenstoel´ en ´Zo gaat de molen´ zijn favoriete ´gouwe ouwe´ liedjes die de bejaarden ook uit hun hoofd kennen.

De dames lieten goed van zich horen, de heren keken op een afstandje toe….

Al met al een gezellige ochtend waaraan zowel jong als oud plezier beleefde.