Activiteitenblokken

Na school hebben we een scala aan activiteiten, die de kinderen zelf gekozen hebben. De inbreng van de kinderen in de BSO is voor ons heel belangrijk. De middag na school en de vakanties zijn immers hun vrije tijd, waarin ze mogen doen wat ze zelf leuk vinden.

De thema’s zijn ingedeeld in activiteitenblokken.

Geliefde thema’s zijn: sport en spel, natuur en dieren, techniek, koken, bakken en knutselen, zang, dans en drama.

Voor het techniek hebben we een prachtig werklokaal in onze locatie de Speelweide. Er zijn veel goed uitgekozen technische materialen. We werken rond diverse thema´s, zoals draadfiguren maken, timmeren, solderen, mozaïeken en nog veel meer. We beschikken over kind veilige- en vriendelijke soldeerbouten, boormachines en ander materiaal om de prachtigste werkstukken te maken. Voor het thema techniek komen de kinderen dus naar het technieklokaal aan de Vondellaan. Ze leren er vakkundig met de gereedschappen omgaan en kunnen er zelfs een diploma mee verdienen!

Voor techniek gaan we dus na het fruit en drinken na school één middag per week met een groep naar een andere locatie. Kinderen die naar de Speelweide gaan zijn altijd uiterlijk om 17.00 uur terug op de eigen locatie.

Alle andere activiteiten worden verzorgd binnen de eigen locatie.

Een activiteitenblok duurt vier weken. Nadat ze hun keuze hebben gemaakt doen de kinderen 4 weken achter elkaar mee aan hetzelfde activiteitenblok. Ze hebben daardoor de mogelijkheid om aan iets te werken waar je meer tijd voor nodig hebt.

De keus voor activiteiten is altijd een vrije keus van het kind. Er moet bij Kiekeboe niets!
Maar je mág meedoen met leuke activiteiten.

Er is ook altijd ruimte om gewoon lekker een spel te spelen, een puzzel te maken of een hut te bouwen…..

Ofwel: gewoon doen waar jij, na een lange schooldag van werken en leren, zin in hebt.