Lekker knuffelen met lief klein konijntje.

Door Annette Bussmann

Over de naam hoeft Thijmen niet heel erg lang na te denken. Hij doopt het grijswitte leenkonijn uit de dierenwinkel meteen om tot “lief klein konijntje….”. Vanwege dierendag is het konijn samen met een kleine hamster deze ochtend te gast bij de kinderen van het Speelkasteel. Pim zorgt dat hij voorop staat om te aaien.

´Ik heb zelf ook een konijn en de mijne heet Nijntje´, meldt hij trots. ´Even wachten´, waarschuwt hij de andere kinderen meerdere keren.  Want iedereen wil op de mat een plekje dicht bij het konijn. ´Het konijn moet eerst een beetje rustig worden!´, vindt Pim.  Madelief mag als eerste het beestje aaien.

´Wie wil het konijntje even op schoot?´, vraagt leidster Wendy. ´Ikke, ikke klinkt het voluit.’

´Wie wil het konijntje even op schoot?´, vraagt leidster Wendy. ´Ikke, ikke klinkt het voluit.’

Iedereen komt aan de beurt. Het konijntje snuffelt nieuwsgierig rond. ´Hij knabbelt aan mijn teen!´, roept Pim.

Als iedereen het beestje geknuffeld heeft trekt  ´Lief klein konijntje´ zich terug. Hij heeft geen zin meer in alle belangstelling en en nestelt zich tevreden in een hoekje van de kooi. We laten hem lekker met rust met wat voer en een bakje water.

En wij gaan lekker even buitenspelen. Niet nadat we beneden ook de hamster even hebben geaaid. Die liet zich lekker vertroetelen door de bewonderende blikken van de baby´s.

Ook de hamster gaat terug in de kooi. Het beestje slaapt graag overdag, net als de baby´s.