Duurzaamheidsprijs

´Onze´Henry wint Duurzaamheidsprijs!

Henry Otter heeft afgelopen zondag in het Buytenhuis op het Hulsbeek de Duurzaamheidsprijs 2015 van de gemeente Oldenzaal gewonnen. De prijs bestond uit een duurzaam kunstwerk, gemaakt door de Oldenzaalse Gonneke Pierik. Kinderdagverblijf Kiekeboe had hem voor deze prijs voorgedragen en genomineerd.

We zijn dus erg trots dat Henry ook daadwerkelijk de prijs in ontvangst mocht nemen. Er waren immers vier gegadigden die in aanmerking kwamen.

Van voorjaar tot najaar heeft Henry met groot enthousiasme gewerkt in de moestuin de Smultuin die ons dagverblijf dit jaar opstartte onder zijn kundige begeleiding. Op 150 vierkante meters grond bij kinderboerderij de Höfte werken een keer per week kinderen van onze buitenschoolse opvanglocaties. Dat betekent zaaien, onkruid wieden, water geven, plukken en oogsten.

Kiekeboe vindt dat Henry de prijs terecht heeft verdiend, omdat hij de kinderen leert veel respect te hebben voor alles wat in de moestuin groeit en bloeit. En zeker ook omdat hij geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt en de planten begiet met grondwater.

Dergelijke uitgangspunten passen geheel en al in en denkgoed van ons kinderdagverblijf.

Henry toonde zich zeer content met de prijs: ´Ik voel het nu als een enorme stimulans om door te gaan met mijn tuinwerk.´  Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan wachten wij geduldig het komende voorjaar af om weer heerlijk samen aan de slag te gaan.

En voor Henry: Bij deze van harte gefeliciteerd namens ons allemaal!