Hoe kunstig is de natuur

Dat het activiteitenblok ´Natuur´ op erg leuke manieren in te vullen is bewijst leidster Annemarie week na week in het Speelhuis.

De afgelopen week gingen de BSO-kinderen met een eigen fotocamera op pad om te speuren naar ´kunst in de natuur ´ . Wat is er in de natuur allemaal te zien? Wat vind jij mooi?

Kijk goed door de lens en maak foto´s van de mooiste dingen die je tegenkomt!

´Een prachtige opdracht´, vertelt Annemarie enthousiast. ´De kinderen lieten hun creatieve gedachten de vrije loop.´

Stilstaan bij de kunstige vorm en kleur van een dennenappel, een bijzonder verkleurd blad in de vorm van een hart, een gek gekronkelde tak of een knaloranje paddenstoel.

´De kinderen waren erg enthousiast. Ze keken echt met andere ogen naar wat ze om zich heen zagen en namen allerlei kleine details onder de loep.´

Als eindresultaat werden de kunstzinnige portretten van de jonge fotografen Nikki, Puck, Julian, Frederique en Giuilia in een fotocollage verwerkt.

En zo speelden de natuurliefhebbers met een levensgrote dobbelsteen het natuurdobbelspel.
Een leerzame opfrissing van hun kennis van planten, zoogdieren, bloemen en vogels.

Blijft de dobbelsteen liggen op ´vogels´, dan verzin je een naam van een vogel. Om het spel moeilijker te maken voor de groteren bedenk je een vogelnaam die begint met de letter van je eigen voornaam.

Een reuze gezellig spel voor klein en groot en je leert er ook nog van!

En wat te denken van het maken van een natuurmandala. Na een uitleg van wat een mandala nu precies is trokken Maura, Nikki, Lilou en Frederique er op uit en maken van takken, blaadjes en bloemen een prachtige mandala in het gras. Floris, Loïs en Sylvan toverden de volgende dag op eigen initiatief een prachtige mandala te voorschijn in de klimhut!