Iedereen wil naar de techniekles!

´Wie wil er nog graag mee naar de techiekles vanmiddag?´ Twee vingers gaan dinsdagmiddag op de Nutsschool meteen omhoog.

´Ik heel graag!´, roept Diede.

´Ik had eerder mijn vinger opgestoken´, meldt Lisa, waarbij ze bijna in tranen raakt.

De animo voor de technieklessen in het prachtig geoutilleerde lokaal van onze collega Karel is groot. Bij toerbeurt gaan acht BSO-kinderen van alle locaties op maandag- dinsdag of donderdagmiddag na schooltijd naar de Vondellaan om te kleien, te mozaieken of te timmeren.

Wie wil er niet een mooie spiegel mozaïeken, of een chique sieradendoosje?

Of een nuttige spaarpot met foamklei bekleed. Of een lief bespikkeld hart om aan mama cadeau te geven?

De kinderen leren hoe ze netjes te werk kunnen gaan. Ze leren hoe de mozaiekstukjes te plakken, te beginnen bij de randen.

De foamklei wordt mooi uitgerold waardoor platte schijfjes ontstaan die vervolgens bijgesneden worden en opgeplakt.

De resultaten zijn erg mooi en het werkstuk mag uiteindelijk mee naar huis.

Meccano

En er is nog veel meer leuks en leerzaams te doen.

Zo is Karel met wat oudere kinderen bezig met een groot project: het bouwen van miniatuur Eiffeltoren. Van meccano-onderdelen die in vroeger tijden razend populair waren. Liefst 2300 onderdelen zijn nodig voor de Eiffeltoren. Karel leert de kinderen hoe ze de bouwtekening moet lezen, hoe ze de onderdelen moeten zoeken en waaraan ze de juiste delen kunnen herkennen.

En dan volgt het in elkaar schroeven. Mooi om op die manier jonge kinderen te interesseren voor technologie…Het project zorgt voor urenlang spannend bouwplezier.

De Eiffeltoren wordt maar liefst 1.25 meter hoog.

Karel heeft nog veel meer interessante werkstukken in petto die de BSO-kinderen in de toekomst kunnen maken…Dus de techniekles blijft interessant…

Met de hulp van tuinman Henry gaat Kiekeboe weer een mooi seizoen tegemoet. Waarbij bso-kinderen van alle vier locaties in de stad bij toerbeurt samen gaan zorgen voor een goede oogst voor 2016. Een oogst die ze bij Kiekeboe of thuis ook samen mogen verorberen!