In de pyjama

Zó uit je bed in je pyjama naar Kiekeboe…. Hoe spannend is dat!

In het kader van de voorschoolse educatie besteedden we de afgelopen week ruim aandacht aan de nationale Kinderboekenweek. Belangrijk, vinden we, in een tijd waarin jonge kinderen, soms ten koste van het geschreven boek, opgroeien met computers en computerspelletjes.

Vergezeld van enkele voorleesopa´s- en oma´s stapten de peuters van onze locatie de Speelboom de eerste ochtend in pyjama binnen en schoven gezellig aan bij een feestelijk gedekte ontbijttafel.

Het was niet zomaar een ontbijt, maar een overheerlijke high-tea!

Onder het genot van de lekkere hapjes luisterden de peuters van het Bosuiltjes naar het spannnende verhaal: ´Wij gaan op berenjacht!¨.

Maar waar is nu die beer? Daarvoor moest het hele verhaal nagespeeld worden in de Speelboom. Samen op zoek naar de beer. …Zoeken in het hoge gras, plenzen door het water, blubberen in de modder, en uiteindelijk zoeken in een donkere grot. Daar in die grot werd beer gevonden…Hij moest schuilen voor een zware sneeuwstorm en lag lekker te slapen in een van de kinderbedden….                                                                 Het gras, het water, de sneeuw en de modder werden vervolgens geknutseld op grote vellen papier. Met verf en allerlei materialen verwerkten de kinderen de zwerftocht van de beer op deze creatieve manier.

Later in de week kwamen enkele oudere BSO-kinderen verhalen voorlezen bij de peuters. Deze kinderen bedachten bovendien een leuke poppenkastvoorstelling die ze voor de peuters uitvoerden! Erg knap gedaan.

Als afsluiter bracht onze oud-kwaliteitsmedewerker Marian een bezoek aan de Speelboom. Marian is een ster in het voorlezen van spannende verhalen. Haar bezoek vormde een gezellige afsluiting van een prachtige kinderboekenweek op de Speelboom!