Kabouters zoeken op het feest van de oudste peuters

Door Annette Bussmann

´Dit is het relaxte peuterfeest ooit!´, roept leidster Marie-Louise enthousiast. Alle nijvere peuters om haar heen genieten met volle teugen. Er worden kaboutermutsen geknutseld, kaboutertasjes beschilderd en gespeurd naar edelstenen.

´Je moet wel aan het werk als je het zakje vol edelstenen wilt!´ spoort ze Roos aan. Die kijkt in haar zakje. Ze heeft acht gekleurde stenen bij elkaar gesprokkeld. ´Er zijn er nog veel meer! Goed zoeken in het zand!´

Verderop staan vele schoenen op rij voor het springkussen dat op en neer veert met jumpende peuters. Het groepje van Art en Maud is nu aan de beurt voor de speurtocht. Zoek de nepkabouters in het bos om uiteindelijk de echt te vinden! Voorzichtig loopt het groepje van kabouter naar kabouter. Maar dan midden in het bos zit op een boomstronk een grote slapende kabouter. Hij schrikt wakker van de kinderen. ´Ik schrik van jullie! Ik viel in slaap omdat ik moe ben van het vele houthakken in het bos. Kom we gaan samen kabouterlimonade drinken. Til het deksel maar van de grote limonade-emmer,´ stelt kabouter Karel voor.

Maar Maud en Art durven dat niet. Een beker hoeven ze ook niet. Ze blijven in verbazing zwijgen. Tijn en Zara durven wel. Een snoepje van kabouter Karel slaat niemand af. Maud en Art vinden het allemaal te spannend. Als Maud het bos uitloopt en ineens bekend terrein ziet roept ze uit: ´Ja..Ik zie het hek van Kiekeboe!´

De rode cakejes met witten stippen gaan er vervolgens gretig in. Al met al een geslaagd feest voor de oudste peuters van de Speelweide.

Ook de peuters van het Speelkasteel beleefden een prachtige dag tussen de echte en nepdieren.

Terwijl de peuters van de Speelboom genoten van een dag die geheel in het teken stond van het circus!