Opbrengst Kerstmarkt voor Verjaardagsbox

Door Annette Bussmann

Hoewel sinterklaas met paard en pietermannen nog volop door het land reist, kijkt Kiekeboe al vooruit richting Kerst.

Donderdag 15 december tussen 17.00 en 19.00 uur organiseren wij onze Kerstmarkt. Bij de Speelweide, Speelkasteel en de Speelboom staan de deuren open voor kinderen, ouders en andere belangstellenden.

De opbrengst gaat dit jaar naar de initiatiefnemers die invulling geven aan de Verjaardagsbox voor kinderen in Oldenzaal waarvan ouders of verzorgers niet in staat zijn cadeautjes, taart en een traktatie te bekostigen voor de jarige. Klein begonnen in 2012 heeft de stichting Impuls dit jaar maar liefst 200 kinderen blij kunnen maken met de verjaardagsbox.

Op alle locaties wordt al volop gebrainstormd en gewerkt aan spulletjes voor de kerstmarkt.

We nemen eens een kijkje bij de Speelboom op de Essen.

Locatiemanager Esther Rekers heeft het lijstje met activiteiten en de te maken werkjes van de kinderen al bij de hand. ´Bij ons wordt de kerstmarkt altijd goed bezocht. Met dank ook aan de oudercommissie. Zij zorgen dat de ouders en kinderen van glühwein  en chocomelk worden voorzien. We houden onze markt vooral buiten. Gezellig bij de kerstbomen en lampjes´

Baby- en dreumesleidster Claudia  – op de ochtend van ons bezoek in november in de babygroep druk bezig met het bakken van pepernoten – zorgt met de groepen het bosaardbeitje en het lenteklokje voor overheerlijke oliebollen. ´Dat is echt een beproeft recept. In de beginjaren bakten we knieperkes, maar we merkten toch dat mensen meer zin hebben in iets warms. Kommen vol beslag verdwijnen in de olie en de verkoop loopt altijd goed´, aldus Claudia.

Verder is er ook erwtensoep en voor de kinderen broodjes knakworst. ´En wij gaan ´s middags met de peuters popcorn bakken´, voegt Juliët nog toe. ´Natuurlijk gaan we even voorproeven, maar de rest verpakken we in zakjes voor de markt. ´ Alle heerlijkheden zijn voor een klein bedrag te krijgen.

Uiteraard is het ook de bedoeling dat de werkjes goed verkocht worden die de kinderen zelf hebben gemaakt. Houten kerstboomhangers, sfeerlichtjes, kerstkransen, rendieren en geknutselde sneeuwmannen: de voorbereidingen zijn al in de volle gang.

Nu maar hopen dat de resultaten prachtig zijn en de bezoekers er graag iets voor willen geven. Om zo mee te werken aan een fijne verjaardag voor een jong kind ergens in onze stad.

De gezamenlijke opbrengst van de markt, die ook gehouden wordt op de Speelweide en het Speelkasteel, wordt op 18 januari uitgereikt aan de medewerkers van de Verjaardagbox.