Beentjes van de vloer bij Kiekeboe got Talent

Dat er bij de bso van Kiekeboe aan de Speelweide getalenteerde kinderen rondlopen bleek afgelopen donderdag overduidelijk tijdens de uitvoering van Kiekeboe got Talent.

Bedacht en voorbereid door vier enthousiaste oudste kinderen van groep De Beuk. Microfoons, versterking, alles hadden de kinderen geregeld.

Dani, Sven, Thomas en Benthe maakten vervolgens op de computer mooie posters om iedereen aan te sporen mee te doen met de talentenjacht.! Overal in het gebouw hingen de afgelopen week de posters en overal waren groepjes kinderen en eenlingen druk in de weer een dans, sketch of liedje in te studeren.

Aan Thomas de eer de show aan elkaar te praten. Met zijn bijzondere humor kweet hij zich goed van zijn taak. Groot en klein wist hij in de show te betrekken. Want ook ´klein´ deed mee…de oudste peuters onder aanvoering van leidster Madelaine verschenen met een dans op het toneel.

Juryleden hadden de organisatoren uit eigen gelederen geronseld. Karel van de technische dienst en de chauffeurs Ruud en Annelies namen hun taak bloedserieus en beoordeelden de dansjes en liedjes die voorgedragen werden op originaliteit, enthousiasme en kwaliteit van uitvoering.

Worst en kaas in de pauze hielden de artiesten fysiek op de been.

Uiteindelijk sleepte Dani met haar dans de meeste punten binnen en daarmee de eerste prijs. Ook Sven danste de sterren van de hemel en eindigde als goede tweede.

Vingervlugge Thijmen, geassisteerd door Karel, verbaasde iedereen met zijn kaarten-goocheltruck. Goed voor een derde prijs.

Thomas zelf kreeg de lachers op zijn hand met een lied dat hij zong.

Knap waren ook de bijdrage van Robbe en de dans van Elena en Jade.

Aan de zijlijn genoot een enthousiaste leidster Marijke van de prestaties van ´haar kids´.

Na afloop mochten alle deelnemers een prijsje grabbelen uit de ton. Als dank voor hun inzet. Kiekeboe got Talent is zeker voor herhaling vatbaar. Op naar de volgende versie.