Opa Spit leest voor

Letterlijk en figuurlijk kregen tien peuters van Kiekeboe´s Speelkasteel vanochtend een warm onthaal op zorg- en wooncentrum De Mariahof. In het kader van de kinderboekenweek gaat de 75-jarige opa Spit de kinderen voorlezen.

´Ik ben zelf gek op kinderboeken´, vertelt opa Spit. ´Ik heb er nog we een stuk of twintig van héél vroeger. Sommige hebben niet meer zo´n mooie kaft…´Charlie wil wel gezellig bij opa op schoot zitten. Die leest het verhaal ´Kikker vindt een schat´ van Max Velthuijs voor. Opa Spit weet de kinderen volop te interesseren ín en te betrekken bij het verhaal.

Kikker denkt dat ergens een schat ligt en samen met Beertje graaft hij een erg diepe kuil, op zoek naar de schat. Maar ze kunnen er niet meer uit… ´Hoe zouden ze er uit kunnen komen?´, oppert opa Spit. ´Misschien met een ladder´, bedenkt Pim. En dat klopt. Kikker en Beertje worden ontdekt door Rat en die komt met een ladder op de proppen. In de kuil ligt niks, alleen een hele ouwe steen. Als ze de steen oppoetsen zien ze dat het toch een mooie schat is van wel een miljoen jaar oud.

Na het verhaaltje is er lekkere ranja en krijgen de kinderen van opa Spit allemaal het boekje van Kikker cadeau. Wat een verrassing! En erg aardig van de opa! Zeker als er voor elk kind ook nog een zakje is met een mandarijn, pepernoten en wat schuimpjes.

Oma Jopie, die ook bij het voorlezen aanwezig is, vertelt dat ze al 86 jaar is en niet meer kan lopen. ´Daarom woon ik nu hier. Er wordt goed voor mij gezorgd. En in de tripple-stoel kan ik toch nog kleine stukjes lopen.´De peuters gaan weer in de wandelwagens. Vrolijk zwaaiend naar opa´s en oma´s die juist met busjes van het bejaardenhuis op stap gaan. Dank je wel bewoners en personeel van de Mariahof. En natuurlijk speciaal dank aan opa Spit.

We komen graag een keertje terug!