Schatten zoeken, oerbrood eten en dinospel spelen!

De kop van de schoolvakantie is eraf! Het was een warme en zonnige week waarin op alle bso-locaties het het water rijkelijk vloeide. Waterbommen, waterpistolen, lekker onder de sproeier rennen….maar er was ook ruimte en tijd om met zijn allen rond een vakantiethema activiteiten te beleven. Op het Speelhuis maken de kinderen in zes weken tijd een Reis door de Tijd.

Te beginnen met de prehistorie. Iedereen weet er wel iets over te vertellen. Vooral over de dino´s, want de populaire plaatjes sparen ze allemaal. Dylan heeft wel eens een skelet van een dino gezien. De dino´s, fossielen, grottekeningen, alles passeert de revue. Op maandag spelen de kinderen met Yara en Ilse een levend oertijd-memoryspel. We hebben heerlijk oerbrood gebakken en gewoon met onze handen in stukken getrokken en lekker opgegeten.

Met koffiedik, meel, zout zand en water maken we een bijzonder deeg. Het lijkt wel dinopoep! Iedereen krijgt een stuk deeg en mag er een verrassing in verstoppen. Een stuiterbal, een schelp of een dobbelsteen. De deegbolletjes met verborgen schat gaan de oven in het worden prachtige oerstenen. Marije en Isabel mogen de stenen verstoppen en de anderen mogen ze op gaan zoeken. Spannend! Wat zit er in jouw steen? Alle kinderen maken de steen meteen open, behalve Kyan. Hij neemt hem mee naar huis en gaat daar pas kijken welke schat hij op heeft opgespeurd.

Ook het dinozoek- en vragenspel valt in de smaak. We volgen de sporen van de dinopoten en onderweg moeten we allerlei vragen beantwoorden!

Volgende week staat alles op het Speelhuis in het teken van de Romeinse tijd.