Metamorfose Speelkasteel

Om aan te passen aan veranderingen in de wereld van de kinderopvang heeft ons gebouw het Speelkasteel van kinderdagverblijf Kiekeboe aan de Berkstraat een metamorfose ondergaan.

Door het verwijderen van tussenwanden en overbodig geworden slaapkamers en keukenblokken zijn grote speelruimtes ontstaan die nieuwe mogelijkheden en uitdagingen bieden aan de kinderen. De  bovenste verdieping van het gebouw is inmiddels klaar en de reacties van zowel kinderen als ouders zijn bijzonder positief.

´Er is plek gecreëerd voor een grote bouwhoek, een poppenhoek, een verkeershoek, een leeshoek,  een prachtige winkelruimte en een ´chillhoek´ . Daarnaast beschikken we nu over een grote ruimte om te schilderen, muziek te maken of te gymmen.

´Kinderen hoeven minder op te ruimen. Speelgoed kan gewoon blijven liggen. Peuters kunnen bijvoorbeeld een enorm lange trein leggen zonder dat iemand er last van heeft. Bovendien kunnen we nu perfect het vier-ogen-principe toepassen, aangezien er op deze manier bijna altijd twee leidsters bij de kinderen in de buurt zijn.

De kleinere groepen bij Kiekeboe maken het mogelijk op deze manier aan de optimale eisen van goede kinderopvang te voldoen.

Ook het Kiekeboegebouw De Speelweide aan de Vondellaan heeft onlangs de nodige aanpassingen ondergaan. Ook daar zijn speciale ruimtes gecreëerd voor  bijzondere activiteiten.

Zo is er voor de buitenschoolse opvang een technieklokaal ingericht waar kinderen vanuit alle locaties wekelijks naar toe komen om te timmeren, te boren en te lassen of te mozaïeken.

Kiekeboe is bijzonder tevreden over het resultaat en de mogelijkheden. ´En het fijnst vinden we daarbij dat zowel kinderen als ouders  dolenthousiast  reageren´, aldus de directieleden Anja Kotte en Yvonne Olde Scholtenhuis