Lekker aanmodderen in de blubber

Door Annette Bussmann

Leidster Alice klapt het boek over het moddermonster net dicht als Vlinder binnen komt stappen op de Merel bovenin het Speelkasteel. ‘Vlinder het is modderdag! We gaan naar buiten!’, roept Charlie enthousiast en de kinderen maken samen een rondedansje van pret. Kinderen van de kinderopvang en de bso van Kiekeboe modderden vandaag lekker wat aan op de nationale modderdag. De meeste hebben reservekleding mee of laarzen aan. Vies worden mag vandaag, dat is zelfs de bedoeling. Lekker uitleven in de blubber. ‘Iedereen mag meedoen, de kleren kunnen hier ook in de was’, lacht Alice.

Bij de jongste peuters gaat het iets rustiger. Bij het aanrecht wordt hard gewerkt aan een heerlijke moddertaart met als hoofdingrediënt Oreo-koekjes. Van potgrond met water maken Bianca en Joyce samen met de kinderen een bak vol modder. ‘Iell’, roept Elisa steeds weer.  Op de grond ligt een lang vel papier uitgespreid. De bak modder staat ervoor. ‘Wie durft als eerste met blote voeten in de bak te staan en dan wandelen over het papier?’ Benja heeft er wel zin in. Zijn tenen laten mooie afdrukken achter op het papier. Hij gaat meteen nog een keer.

Ook de baby’s beleefden veel plezier met de bak vol modder. Lekker wroeten met de handen en zelfs onze allerjongsten stapten met de voeten door de modderbak. Aan tafel mochten alle baby’s een moddervarken met echte modder inkleuren. En na een heerlijk uur spelen wachtte baby’s een warm bad.

En natuurlijk hebben de BSO kinderen van het Speelhuis ook lekker meegedaan met het maken van moddermaskers. Wat uiteindelijk een heerlijke scrubmasker werd.
En ze maakten bruismodder met een fel roze kleurtje ..de kinderen vonden het geweldig!