Op zoek naar kabouter Kwebbel…………

Door Annette Bussmann

Aan de waslijn hangen de kabouterschorten te drogen. Op grote kunststof palen wapperen enorme hoeden van paddenstoelen in alle kleuren. Uit de speakers klinken liedjes van kabouter Plop. Groepsleidsters van Kiekeboe’s locatie de Speelboom hebben al hun creativiteit uit de kast gehaald om het grote kabouterfeest te doen slagen. Alle leidsters zijn van de partij om de dertig in groepjes verdeelde peuters te begeleiden. Fayiënne heeft geluk. Zij viert op deze dag haar derde verjaardag en mag voor het eerst met de oudste peuters meedoen.

Op de bakplaat sissen pannenkoeken. Die worden verorberd met een beker kabouterranja die met een druk op de knop uit een felgekleurde kabouter met tuinslang in de beker stroomt.

Daan heeft net een paddenstoel gemaakt. Hij heeft zelf het ei gepeld en er een hoed opgezet van een uitgeholde tomaat. De stippen zijn van mayonaise.  Daan smult ervan, maar laat hardgekookte bolletje eigeel in een bakje vallen. ‘Het gele van het ei vind ik niet lekker!’’, zegt hij. Met stippen van eigeel rond haar mond loopt Fenne al voor de derde keer op blote voeten het kabouterpad. Eerst door de rijstkorrels, dan door piepschuimvlokken en daarna over stenen en door hooi en zacht zand. ‘Het kriebelt!’’, roept ze enthousiast. ‘De stenen vind ik het leukst…!’’

Achter het hek op het schoolplein kijken de kinderen van de bso toe. ‘Wij willen dat vanmiddag ook doen!’, roepen ze. Gijs vindt het schilderen van de schort en de muts het leukst. Straks gaat hij in zijn eigen kabouterkleding naar huis. Ook de zoektocht naar kabouter Kwebbel vindt hij spannend. ‘We moesten heel hoog de berg opklimmen, door het water zwemmen en over blokken springen. En toen vonden we kabouter Kwebbel die in slaap was gevallen.’ Met een knapzak vol verrassingen en leuke kabouterfoto als herinnering komt er na een gezellige ochtend een einde aan het kaboutersprookje.

Ook de peuters van de Speelweide en het Speelkasteel vierden dinsdag het jaarlijkse peuterfeest. Bij de Speelweide vierden ze het peuterfeest rond het thema heksen en tovenaars. Bij het Speelkasteel stond alles in het teken van de boerderij.