Peuterfeest met als thema olympische spelen bij het Speelkasteel

Elk jaar houden we peuterfeest voor alle oudste peuters! Op elke locatie met een ander thema.

De oudste peuters van het Speelkasteel waren erg sportief dit jaar.

´Kijk eens hoe sterk ik ben!´. Mees kreunt, houdt de zéér zwaar ogende lichtgewichten hoog boven zijn hoofd en laat ze weer zakken. En nog een keer, en nog een keer. Het jaarfeest voor de oudste peuters van het Speelkasteel stond in het teken van de Olympische Spelen. De vlaggen hangen uit en overal op het grasveld bij het “Speelhuis” zijn sportieve spelletjes uitgezet. Zoals ballen gooien door de Olympische ringen, zaklopen, skippyballen, en voor de kleine trek tussendoor eierkoekmedaille versieren en lekker opsmikkelen. Eerst leest Ellen ´s ochtends voor over de Olympische Spelen, waarna we samen een rek- strek- en spring warming up doen om er een beetje in te komen. Alice houdt het Olympisch vuur hoog en de groepjes kunnen van start. Meedoen met de spelletjes betekent stickers verdienen op je Olympische kaart. Het gewicht heffen ziet er zeer professioneel uit. Met dank aan de bso-kinderen die de fraaie gewichten speciaal in elkaar knutselden voor de peuters. Charina bekijkt het even van een afstandje, maar besluit al gauw ook fanatiek mee te doen. Ook Pim, Jip, Tess  en Iris beleven veel plezier op het Olympisch circuit. Iedereen verdient op het eind van de gezellige ochtend een ereplekje op het podium, een diploma én een bellenblaasbeker. Wat wordt je hongerig van zoveel sportiviteit, de heerlijke broodjes knakworst waren zo verdwenen.

Ook bij de Speelboom en bij de Speelweide beleefden de kinderen een gezellige ochtend aan de prachtig uitgewerkte thema’s door de oudste peuterleidsters. Voor zowel kinderen als leidsters een feest om heerlijk te genieten.

Peuterfeest met als thema Indianen bij de Speelboom

Heel de Speelboom is veranderd in een heus indianendorp. Trommelgeluiden door het hele gebouw, overal echte rondsluipende indianen……..Dorien vertelde een mooi indianen verhaal bij het kampvuur. Vervolgens mochten de peuters in groepjes bij hun eigen tipi zitten! De peuterindianen konden veren winnen voor hun hoofdtooi. Bij elk spel kregen ze 1 veer erbij! Zoals je wel kunt zien op de foto`s zijn de hoofdtooien heel kleurrijk geworden. Onder het genot van iets lekkers werd de ochtend heerlijk buiten in het zonnetje afgesloten.

Peuterfeest met als thema Jungle bij de Speelweide

Onder de klanken van gezellige junglemuziek kwamen de oudste peuters naar de jungle van de Speelweide. Er waren leeuwen, olifanten,krokodillen, slangen, giraffen….een jungle bos en een jungle springkussen. Erg spannend allemaal! De groepjes liepen met de leidster van activiteit naar activiteit. Thom had zo’n plezier in het voeren van de dieren, dat deed hij door een bal in de muilen te gooien van de Leeuw en de Olifant. Kenley slingerde met een liaan over de rivier …pas op voor de krokodil. Lily vond het superleuk om een een jungle ketting te maken. Leidster Esther rende in het rond en liet de kinderen een staartje uit haar broekzak pakken. Dan was er nog een speurtocht en werd er een spannend verhaal voorgelezen door Marlou. Marie-Louise schminkte Daan als grommende tijger. Kian kon geen genoeg krijgen van het springkussen. En Stijn klom door het met junglenetten versierde speeltoestel.Tussendoor was er voor de ergste trek een lekkere junglekoek.