Peuters maken muziek met kleuters

Door Annette Bussmann

Officieel met een mooie tekening én uitnodiging geïnviteerd door de kleuters van de Nutsschool beleefden de peuters van Kiekeboe een gezellig en leerzaam muziekfeestje in de grote gymzaal van de school. Het concert voor en door de kleuters is een opwarmertje voor het concert s’avonds waar leerlingen en leerkrachten spelen voor de ouders.

Iedereen heeft een zelfgemaakte schudkoker om de muziek mee te begeleiden. De juffen Daniëlle, Hilde en Erica laten de klanken horen van de dwarsfluit, saxofoon en klarinet. Wat zijn dat voor instrumenten? Daan schrikt van de klanken die uit de saxofoon komen en zet het spontaan op een huilen. Voor Joep en Daan is het allemaal een beetje te spannend…. Alle andere kinderen doen enthousiast mee. ´Hoor de fluit en de trom…´, zingen de kleuters en de peuters rammelen vrolijk op de maat mee.

Juf Hilde legt uit wat een dirigent doet in een orkest en iedereen mag met een stokje mee zwaaien. Ook het traplopen op de toonlader van de klarinet vinden alle kinderen leuk om te doen. En dan is juf Hilde ineens niet meer juf Hilde maar een omaatje met hoofddoek, stok en schort. Ze haalt een versleten boekje uit een oude doos. En allerhande attributen en foto´s van vroeger. Daar klinken de liedjes die opa en oma vroeger zongen.

Mooi Ietje Fietje, Klein Klein kleutertje, Jan Huygen in de ton en in Holland staat een huis. En als laatste sjokt juf als een omaatje rond onder de klanken van ´Daar liep een ouwe vrouw op straat.´.

Dan is het concert voorbij en mogen de kleuters terug naar de klas. De peuters worden getrakteerd op een beker ranja.

Heel erg bedankt juffen voor de gastvrijheid en veel succes vanavond met het échte concert voor de grote mensen…