Schilderen met bloemblaadjes

De lange, heerlijke zomer en de laatste prachtig gekleurde bloemblaadjes in de tuin bij het Speelhuis aan de Berkstraat inspireerden onze BSO-leidster Annemarie Frieser tot een middag werken rond het thema ´kunst uit de natuur´.

Niet alleen de kinderen die het thema ´natuur´ op hun lijstje hadden staan deden enthousiast mee, maar ook alle andere …

Schilderen met je vingers met bloemblaadjes leverde prachtige kunstwerken op.

En de helrode blaadjes van de klaproos, of de knalroze van de cosmea!

Op speurtocht naar nog mooiere blaadjes lieten sommige kinderen het niet bij één kunstwerk, maar maakten ze er meerdere. Hoeveel verschillende kleuren geel kun je vinden? Kleuren zo mooi naturel, dat geen verffabriek ze na kan maken….

Wie weet nou dat de kroonblaadjes van de oranje goudsbloem zulke prachtige kleuren op papier tevoorschijn toveren als je de blaadjes met je vingers fijnwrijft.

´Eigenlijk moet je kinderen niet stimuleren bloemen stuk te maken, maar voor deze éne keer  – op zo´n mooie nazomerdag – mocht het. Omdat het resultaat zo geweldig is en ze leren hoe prachtig de natuurlijke kleuren zijn´, aldus Annemarie.

Nadat iedereen zijn eigen kunstwerk had gemaakt ging de groep op zoek naar takjes, stukjes mos en veertjes om daarmee in de buitenlucht met verf uit de fles een mooi kunstwerk te schilderen.