Handen uit de mouwen in Kiekeboe’s smultuin.

Op de dag van de ´groene kinderopvang´, dinsdag 17 mei,  hebben kinderen van de Nutsschool die buitenschoolse opvang van kinderdagverblijf Kiekeboe bezoeken, hun Smultuin bij kinderboerderij De Höfte nieuw leven in geblazen. Dat gebeurde samen met tuinman Henry Otter en onder toeziend oog van bedrijfsleider Toos Benneker van de kinderboerderij.

Henry Otter, die in de 2015 de Duurzaamheidsprijs van de gemeente Oldenzaal won, weet als geen ander kinderen te stimuleren hun handen in de aarde te steken en zo zelf te ervaren hoe zaadjes en kleine plantjes door goede verzorging uitgroeien tot gewassen die heerlijke groenten en vruchten leveren.

Marije en Babette vinden het erg leuk werk. Met een schepje graven ze kleine kuiltjes. In ieder kuiltje begraven ze een boontje. Julian en Teun maken op een ander perk iets diepere kuilen waar ze de aardbeienplanten in mogen zetten. ´En nu mag je ze water geven´, zegt Henry. ´Náást de plant, niet óp de plant.´ Ondertussen zijn Jelte en Teun druk met onkruid plukken, schoffelen en het aanharken van een perk dat nog wacht op beplanting. Er is veel werk te doen. De suikermais moet nog gezaaid. De peulen, doperwten en tuinbonen die eerder al door andere Kiekeboekinderen zijn geplant en gezaaid, schreeuwen met deze droogte om een slokje water.

Met de hulp van tuinman Henry gaat Kiekeboe weer een mooi seizoen tegemoet. Waarbij bso-kinderen van alle vier locaties in de stad bij toerbeurt samen gaan zorgen voor een goede oogst voor 2016. Een oogst die ze bij Kiekeboe of thuis ook samen mogen verorberen!