Themablokken groot succes

De buitenschoolse opvang bruist van de activiteit. We koken en bakken, we plakken mooie steentjes, we speuren naar torretjes en spinnen….

Een week na de start van de themablokken kan met recht worden gesteld dat het initiatief al een groot succes is.

Op alle locaties zijn kinderen in de weer met activiteiten die ze speciaal uitkozen en waar ze veel plezier aan beleven.

Lekkere smoothies maken, je eigen kookboek samenstellen,  insecten zoeken en bestuderen of een dolfijn mozaïeken: alom wordt met veel plezier en enthousiasme meegedaan.

Vier weken werken de kinderen aan een gekozen activiteit. Daarna mogen ze een nieuw thema kiezen en weer heerlijk met iets anders aan de slag gaan.

De creatieve inbreng van de bso-leidsters viert hoogtijdagen. Er wordt veel gebrainstormd, bedacht en uitgeprobeerd. Leidsters stimuleren en helpen elkaar. Zo hoeft niet iedereen zelf elk wiel uit te vinden….

Tot nog toe horen we overal alleen maar positieve geluiden.

In het technieklokaal van Karel Fortuyn wordt naarstig gewerkt aan de fraaiste mozaiëkprojecten.

De kinderen maken er eigen werkstukken, maar er wordt ook gesleuteld een gezamenlijk project om het lokaal op te sieren. Zoals een mooi mozaïekwerkstuk van het Kiekeboe-logo en de letters ´Technieklokaal´.

Ook de natuurthemakoffers van kinderboerderij De Höfte zijn een groot succes en bevatten erg leuke opdrachten.

In de keukens draaien ondertussen mixers, blenders en ovens naar ieders smaak overuren.

De kop van de themablokken is er af: we gaan met zijn allen enthousiast verder…

De foto´s zijn gemaakt in het Technieklokaal, waar op dat moment kinderen van de Speelboom aan het werk zijn.

Omdat ze nog geen continurooster hebben doen kinderen van de Nutsschool dit schooljaar nog niet mee.

Wel zijn ook daar speciale activiteiten die qua planning meelopen met de blokken op de andere locaties.  Het eerste blok versieren de kinderen die dat leuk vinden een eigen stoffen tasje met allerlei materiaal zoals vilt, kleurige knopen en roosjes. Klein en groot, meisjes én ook jongens vinden dit erg leuk om te doen!

Zoals Loek Slot (7). Met een verhit hoofd van het buiten voetballen komt hij binnen om nog een half uurtje met naald en draad in de weer te zijn…..