Vakantiepret!

De kop van de vakantie is eraf. Kinderen die (nog) niet op vakantie gaan hebben de afgelopen week bij ons volop genoten van gezellige activiteiten. Bij de Speelweide stond de eerste week in het teken van Italië.

Leuk, omdat verschillende kinderen nog een vakantie naar dat land voor de boeg hebben. We hebben pizza´s gebakken, de Italiaanse vlag gemaakt en het spelletje met de toren van Pisa was een succes. De kinderen hebben zelfs in de Italiaanse les wat Italiaanse woordjes geleerd die ze op de camping goed kunnen gebruiken!

Bij de Speelboom luidde het thema ´Vies, viezer, viest!´.

Een kunstwerk verven met je voeten,  pannenkoek met stroop eten met je handen, met een blinddoek om ´vieze´ dingen proeven. De activiteiten vielen zeer in de smaak.

Het Speelhuis stond in het teken van Sport en Spel. De hele week door konden de kinderen punten scoren bij allerlei uitgezette spelletjes. Balletjes mikken, targetgolf, doppen schuiven in cirkels, proberen de voetbal te mikken door in een doek geknipte gaten. Tien punten voor een goeie worp door het kleinste gat!

Vooral de watersjouw-estafette (met hindernis) viel zeer in de smaak. Alle gescoorde punten werden beloond met een ijsje.

Komende week gaat het bij de Speelboom over ´Ik houd van Holland´. De Speelweide jodelt over Oostenrijk en in het Speelhuis worden de fraaiste dingen gemaakt van kosteloos materiaal  als flessen, doppen, flacons, doosjes etc.